yaz geldiiiiiiiiiii

20 Haziran 2011 Pazartesi

Kına gecesi seramonisi:)

Bu aralar telaşlıyım gene :) Annem aradı 3 hafta önce bir panik bir telaş neymiş hemen elbise bakıcakmışım filan filanın kınası varmış. Şimdi diyceksiniz filan filanın kınasından sana ne bu kadar ama Kütahyada işler böyle gitmiyo kına gecelerinde :) Bir gösteriş bir tantana görmeniz lazım . Genç kızlar ağırlarını( geleneksel kıyafetlerimize genel olarak böyle denir burda) çıkarttırırlar annelere anneannelere:) Çıkarttırırlar diyorum çünkü genelde sandıklarda 40 bohçaya sarılarak saklanır bindallılarımız , süpürgelilerimiz, üç eteklerimiz , cepkenlerimiz... Yılların birikimi mirası gözümüz gibi bakmazmıyız hiç:) benimkiler anneannemin anneannesinden kalma mesela... Tabiki herkezde bu kadar eskileri olmayabiliyor ama artık bu işi yapan çok başarılı tasarımcılar var tabiki eskisinden cok farklı duruyor yanyana ama hiç yoktan iyidir:) Nasılsa onlarda bir zaman eskiycek:)Kınalarda herkez de giymez ağırı düğün sahibi özel telefon açar istediklerine ' aman ha bak bi kızımı giydir emi Allah aşkına bak bizimkinde giymicek kiminkinde giycek emi ' :):) diye:) Mesela annem nazlanır ilk ay iş çıkartmasaydın başıma fılan abla diye :)(aslında garip bi şekilde gurur duyuyo bundan):)komediler ya otur izle ama yine de seviyorum gelenekleri o eski kıyafetleri giymeyi o ihtişamı:)
 Bu kadar bahsettikten sonra merak edenler olabilir tabi bakalım siz ne düşünüceksiniz ağırlarımız için:)

benim başımdaki fesi sadece gelin takar aslında ben çalmıştım o ara kuzenimden:) umutsuz vaka olduğum için kendi kınam olmıycak nasılsa bari giyiyim de anım olsun istedim haha:)

Kütahya konağında olmuştu kuzenimin  kınası her kına öyle olmuyor tabi. Biz daha otantik bir consept yapmıştık çok da hos olmuştu :)
Tek dezavantajı çok fazla davetli çağıramıyorsunuz çünkü almıyor. ee eskiden herkez çağrılmazmış ki hep konaklarda olurmuş kınalar .Konakları olmayanlarda eş dost sokarlarmış araya da öle rica minnet tanıdıklarının konaklarında yaparlarmış.Geline bu ağırlar giydirildikten sonra bahtaniyelere sarıp sokarlarmış eve kimse görmesin de uğuru kaçmasın diye. Şimdi herşey ortada nerde saklı gizli ohoooooo..... Ben isterdim o zamanlarda yaşamayı ..İşte bizde kuzenimi bahtaniyelere saramadık tabı:D ama yaklaşık bişiler yaptık :) pilavlı zerdeli ayni eskilerdeki gibi...

Bazıları hiç sevmiyor böyle şeyleri :) nedense benim zaafım var hatta söylemesi ayıp zeybeği güzel oynarım diye tek başına oyun oynatırlar bana :) Bende seve seve güle güle oynarım aşşağıdaki gibi:)Hiç utanmam çekinmem :) ee genç kızlarımız bunları giyer de annelerimiz ne giyer ?


Annelerimiz de model model şalvarlarını giyerler . İpeklisi , şifonu , güpürlüsü , kadifesi herbiri ayrı model:)üzerine özel yapım oyalar ipek  daneler:) Her şalvara farklı dane :)

boyunlarda dizi altın kulaklarda elmas küpeler ( eski elmas makbuldur yenisine burun kıvırırlar) Herkez birbirine bakar inceler :) Her kınadan sonra bir dünür muabbeti bakın bu kısmı cidden sevmiyorum sormasın beni kimse :) neyse o kısımlara girmeden kıyafetlerle noktalıyorum kına muabbetlerimizi:) öperim<3

7 yorum:

  1. bi kütahyalı olaraktan zevkle okudum:)çok güzel adetlerimiz var ya sen hele tavşanlının düğünlerini bilirmisin daha bir gösterişlidir.mesela gelin kıza biri ağır olmak üzere 10 şalvar alınırmış.
    bloğunu sevdim!!!

    YanıtlaSil
  2. beğendiğine sevindim:) evet evet gelin kıza en az 10 takım yapılır zaten o Allahın emri:) iyi oldu hatırlattığın:) görüşmek üzere;)

    YanıtlaSil
  3. Kıyafetlere bayıldım =)
    Bloguma beklerim www.lovesfromfashion.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. çok ama çok tatlı resımler cnm bayıldım izleyicinim ;)

    YanıtlaSil
  5. :) sevindim beğendiğinee<3

    YanıtlaSil
  6. Masallah cook guzelsiniz, hele ki ciragandaki dugun resimlerinize bayildim, prenses gibisiniz hemde en pamugundan :)
    Merakimi mazur gorun Kutahyali misiniz? bir Kutahyali olarak gurur duydum cok guzel dile getirmissiniz adetlerimizi,
    Devamini bekliyorummm...

    YanıtlaSil
  7. :)teşekkür ederim bütün güzel iltifatlarınız için:) Evet kütahyalıyım :) hoşçakalın...

    YanıtlaSil