yaz geldiiiiiiiiiii

26 Haziran 2011 Pazar

yine bir düğün maceramız:)

haftasonum yine koşturmayla geçti :) Muhteşem bir düğüne katıldım..
Birbirine aşık olduğu gülüşlerinden belli iki insan,
muhteşem bir ortam, muhteşem bir organizasyon,
muhteşem bir düğün....
Ömürleride düğünleri gibi geçer inşallah:) Annem gelmeden telefonda ne giyceğimi sorup duruyordu anlatınca da burun kıvırıyordu :) Baya bi tartışmalı geçmişti son 3 günümüz ama üzerimde görünce fikri değişti:) Malumatınız annem benden daha kokoş olduğu için söylediklerimi pek bişeye benzetememiş muhtemelen ama üzerinde farklı duruo işte bazen annecim ön yargılı olmamak lazım:) takdir sizlerin :P 


Bildiğiniz gibi bu sene yeşil mor kombinler tavan yapmış durumda. Guccide gördüğüm kombinasyondan sonra hemen dolabımdaki parçalarla bi kombin oluşturmuştum ben zaten:) tek eksik bi düğünmüş ee davetiyeyi alınca hiç kaçırırmıyım  bende?:) Mor saten bluz, zümrüt yeşil etek, mor dore ayakkabılarım ,dore kemerım ve şangır şungur iki kolumdada olan ama simetriyi bozmk için farklı farklı taktığım bileziklerim... Dekoltesizde şık olunur arkadaşım dedim bir çok insana  (ukalalık olarak almıyalım tatlı bi özgüven olsun ):) Babam hiç yanından ayırmadı beni annem kadar rağbet gördüm gece hahaha :) Böle düğünlerde , özel gecelerde filan babama bi haller oluyor çok gülüyorum o hallerine:)

Eeee bi arraa ayrıldım artık yanlarından arkadaşlarımla olıyım birazda ama dimi:) Hava muhteşemdi aslında kokteyl esnasında keşke öyle devam etseydi fakat gecenin sonu durmaksızın yağan yağmurla bitti..
Düğünün bereketi mi desek napsak bilemedim:P Allahtan Allah gelinle damadın evet demelerine izin verdi imzalar atıldıktan sonra ilk damla düştü ben tabi vınnnn içeri :) Zaten yemek seramonisi başlıycaktı pek bişi kaçırmadım:)kokteyl alanından son görüntü:)

Organizasyon gerçekten muhteşemdi tebrik etmek lazım ..Herşey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüştü ..İnsan kendini prenses gibi hissedio(gelin kimbilir neler hissediyodu:)) Yemeğe giden o janjanlı yolumuz:)














Çok konuştum çok anlatmıyım de nazar değmesin mutluluklarına :) gecenin en beğendiğim detayıyla bitiriyorum masalımızı... Allahım bize de nasip etsin böyle biticek masalları xoxo:)

20 Haziran 2011 Pazartesi

Kına gecesi seramonisi:)

Bu aralar telaşlıyım gene :) Annem aradı 3 hafta önce bir panik bir telaş neymiş hemen elbise bakıcakmışım filan filanın kınası varmış. Şimdi diyceksiniz filan filanın kınasından sana ne bu kadar ama Kütahyada işler böyle gitmiyo kına gecelerinde :) Bir gösteriş bir tantana görmeniz lazım . Genç kızlar ağırlarını( geleneksel kıyafetlerimize genel olarak böyle denir burda) çıkarttırırlar annelere anneannelere:) Çıkarttırırlar diyorum çünkü genelde sandıklarda 40 bohçaya sarılarak saklanır bindallılarımız , süpürgelilerimiz, üç eteklerimiz , cepkenlerimiz... Yılların birikimi mirası gözümüz gibi bakmazmıyız hiç:) benimkiler anneannemin anneannesinden kalma mesela... Tabiki herkezde bu kadar eskileri olmayabiliyor ama artık bu işi yapan çok başarılı tasarımcılar var tabiki eskisinden cok farklı duruyor yanyana ama hiç yoktan iyidir:) Nasılsa onlarda bir zaman eskiycek:)Kınalarda herkez de giymez ağırı düğün sahibi özel telefon açar istediklerine ' aman ha bak bi kızımı giydir emi Allah aşkına bak bizimkinde giymicek kiminkinde giycek emi ' :):) diye:) Mesela annem nazlanır ilk ay iş çıkartmasaydın başıma fılan abla diye :)(aslında garip bi şekilde gurur duyuyo bundan):)komediler ya otur izle ama yine de seviyorum gelenekleri o eski kıyafetleri giymeyi o ihtişamı:)
 Bu kadar bahsettikten sonra merak edenler olabilir tabi bakalım siz ne düşünüceksiniz ağırlarımız için:)

benim başımdaki fesi sadece gelin takar aslında ben çalmıştım o ara kuzenimden:) umutsuz vaka olduğum için kendi kınam olmıycak nasılsa bari giyiyim de anım olsun istedim haha:)

Kütahya konağında olmuştu kuzenimin  kınası her kına öyle olmuyor tabi. Biz daha otantik bir consept yapmıştık çok da hos olmuştu :)
Tek dezavantajı çok fazla davetli çağıramıyorsunuz çünkü almıyor. ee eskiden herkez çağrılmazmış ki hep konaklarda olurmuş kınalar .Konakları olmayanlarda eş dost sokarlarmış araya da öle rica minnet tanıdıklarının konaklarında yaparlarmış.Geline bu ağırlar giydirildikten sonra bahtaniyelere sarıp sokarlarmış eve kimse görmesin de uğuru kaçmasın diye. Şimdi herşey ortada nerde saklı gizli ohoooooo..... Ben isterdim o zamanlarda yaşamayı ..İşte bizde kuzenimi bahtaniyelere saramadık tabı:D ama yaklaşık bişiler yaptık :) pilavlı zerdeli ayni eskilerdeki gibi...

Bazıları hiç sevmiyor böyle şeyleri :) nedense benim zaafım var hatta söylemesi ayıp zeybeği güzel oynarım diye tek başına oyun oynatırlar bana :) Bende seve seve güle güle oynarım aşşağıdaki gibi:)Hiç utanmam çekinmem :) ee genç kızlarımız bunları giyer de annelerimiz ne giyer ?


Annelerimiz de model model şalvarlarını giyerler . İpeklisi , şifonu , güpürlüsü , kadifesi herbiri ayrı model:)üzerine özel yapım oyalar ipek  daneler:) Her şalvara farklı dane :)

boyunlarda dizi altın kulaklarda elmas küpeler ( eski elmas makbuldur yenisine burun kıvırırlar) Herkez birbirine bakar inceler :) Her kınadan sonra bir dünür muabbeti bakın bu kısmı cidden sevmiyorum sormasın beni kimse :) neyse o kısımlara girmeden kıyafetlerle noktalıyorum kına muabbetlerimizi:) öperim<3

en büyük aşkım:)

Kardeşime aşığım ötesi yok :)Kütahyada o arada kaçıp kaçıp gelıo yanıma:) Biz bir cok insanın aksine sanırım cok az kavga ederek büyüdük..Annem ona kızmasın diye kendimi ortalara atardım hatırlıyorum hayal meyal:) 17 yaşında ve yaşına göre fazlasıyla olgun bir çocuk:) Öyleki hoşlandığım biri hakkındaki fikrini kale alabiliyorum yaşına bakmadan:) En minik sırdaşım o benim. Bende onun... Bazen birşeyler anlatınca saçmalama neler yaşıycaksın daha demek istiyorum ona o kız olmadıysa takma unutursun çok küçüksün daha demek istiyorum sonra düşününce benim hayatımın en güzel aşkı o yaşta çıkmıştı karşıma ve O 'ask'ın  hayatımı şu an bile etkileyen kısımları var. O  'önemsiz' lise aşkımın kimseye güvenmemeyi,  kankanla sevgilini iyi seçmen gerektiğini, ailenden başka çok az kişinin yanında olduğunu öğrettiği gerçeğini unutuyorum bazen işte ... :) Sanki önemsiz bi lise aşkıymış gibi gelsede ben bütün dersleri o yaşta almışım , işte o yüzden çok dikkatli davran diyorum kardeşime boşver diyemiyorum :) Bu aralar pek heycanlı bizimki ablasının zoruyla lens takmaya geçti de:) kendi takamıyor gözü elinde kalıcak diye korkuyorum:) O yüzden evde olduğumuz süre zarfında sürekli lens takım denemeleri yaptık tam komediyiz:)


Sonra gelenksel cumartesi şenliğimi gerçekleştirdik:) Arnavutköy ve Takanik:)
Ardından kuruçeşme kahvemiz nargile kahve fal:)

 Ayağımda topuklularla Arnavutköy sokakları pek hoş olmuo tabi:) Ufak ayyy ayy sesleri eşliğinde yürüme çabaları:) Napıyım yüksek bel duble ispanyollarda giyilmiyor spor ayakkabılarla:P

Kuruçeşme ardından nişantaşı sokakları da ayaklarımın canına okudu tabi,  daha fazla dayanamayıp yine geleneksel yerlerimizden  LİMONATA ziyaret edilir :)


Bu tatlılar Havva ile Adem i yine cennetten kovdururdu sanırım.İnanılmaz tahrik ediciler o yüzden ben bakmadan balkona çıktım :)Burak tabi ben kadar şanssız değil istediğini yiyo paşam :)
Seçimi genelde mozaik pasta (ŞİDDETLE TAVSİYE EDİYORUM)



Lezzetinin yanı sıra süslemeler de çok sevimli:) İnsanın çatal kullanmadan şu makarnamsı şeylere bi el atası gelmiyor mu? Doğru söyleyin ama:P
Burda süper bir iç mekan tasarımı , inanılmaz bir enerji, ve balkonda muhteşem bir manzara sizi bekler yolunuz city's e düştükçe en üst kata uğramayı unutmayın derim ben;);)

Son olarak Burağın moda çekimi vari pozlarından biriyle günü bitirdik:)100 foto içinden 2 sini beğeniyor paşam pek nazlı pek( kime çektiyse artık:P Ondan çemkiremiyorum aynı topun lacıvertıyız çunkü:P)
En beğendiğimiz de bu oldu:) Zevkli çocuk şimdi hakkını yemiyim:D Ben şanslı bi hatunum onun gibi bi insan benim kardeşim ya<3<3 Şükürler olsun Rabbime:)